Transformari si rebobinari motoare electrice monofazate.

REBOBINARI MOTOARE MONOFAZATE TIMISOARA  Motoarele monofazate sunt prezente in industrie dar cu frecventa sporita in masinile de uz casnic si gospodaresc.

Pentru a putea alimenta la reteaua monofazata un motor trifazat, acesta nu ar trebui sa depaseasca puterea de 2,2 kw si sa poata fi conectat in triunghi la bornele sale. Pentru a putea fi pornit se va inseria prin intermediul unui intrerupator o baterie de condensatori care sa insumeze 70 μF/kW la 450 V.c.a., ca in figura de mai sus. Dupa pornire se va decupla bateria de condensatori din circuit. MARE ATENTIE, CONDENSATORII RAMAN INCARCATI SI POT INDUCE SOCURI ELECTRICE DACA ATINGETI BORNELE LOR. Nu toate motoarele au o pornire buna prin aceasta metoda. La unele motoare se poate recalcula si rebobina bobinajul, dar pot aparea probleme la sincronizarea polilor rotorului si imposibilitatea rotirii acestuia.

In cadrul atelierului rebobinam, in general, orice tip de motor monofazat. Dupa rebobinare toate motoarele vor fi impregnate si uscate in cuptorul electric. Asiguram si reparatiile specifice acestor tipuri de motoare, ca inlocuirea rulmentilor si condensatorilor defecti.

Lasă un comentariu